Obilježavanje 22. obljetnice stradanja Škabrnje

Slika /slike/škabrnja1.jpg

Povodom 22. godišnjice sjećanja na tragediju u Škabrnji, u kojoj su prvog dana okupacije ovog ravnokotarskog mjesta pripadnici JNA i srpskih paravojnih postrojba potpomognuti zrakoplovstvom, tenkovskim jedinicama i pješaštvom usmrtili 48 civila i 15 hrvatskih branitelja, komemoraciji je ispred Ministarstva branitelja prisustvovala zamjenica ministra branitelja Vesna Nađ.

Komemoracija je započela Kolonom sjećanja u kojoj su se izaslanstva državnog vrha, predstavnici braniteljskih udruga i svi prisutni sudionici uputili prema Spomen-obilježju masovne grobnice, gdje je u ime svih izaslanstava vijenac položila Zajednica Udruga civilnih stradalnika Domovinskog rata.

U crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije uslijedila misa zadušnica za sve poginule Škabrnjane, misu je predvodio zadarski nadbiskup Želimir Puljić. Nakon mise zadušnice, na Trgu Franje Tuđmana održana je središnja komemorativna svečanost.

Obilježavanje 22. obljetnice stradanja Škabrnje završilo je paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca na mjesnom groblju kod Centralnog križa i Spomen-obilježja za sve poginule u Domovinskom ratu.

Pisane vijesti