Natječaj za stipendije - obavijest

Slika /slike/stipendiranje.jpg

Natječaj Fonda za stipendiranje bio je objavljen u razdoblju od 7. siječnja do 7. veljače 2014. godine i na njega je pristiglo 11.213 prijava te su sve obrađene i pripremljene za objavu rezultata.

Sredstva za financiranje stipendija i naknade dijela troškova školarine poslijediplomskih studija osiguravaju se iz dijela trećine dobiti od ulaganja koje ostvari Fond hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.

Budući da je Upravni odbor Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji 21. svibnja 2014. godine donio odluku o raspodjeli trećine neto dobiti za 2013. godinu, ista je upućena na suglasnost Vladi Republike Hrvatske koja je, sukladno Zakonu o Fondu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, na sjednici održanoj 11. lipnja 2014. godine donijela odluku o davanju suglasnosti na Odluku o isplati trećine neto dobiti Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji za 2013. godinu.

Ministarstvo branitelja će u najskorijem roku objaviti rezultate te početi dostavljati ugovore o stipendiranju kandidatima koji su zadovoljili kriterije.

Pisane vijesti