Ministar Matić na Summitu u Londonu

Slika /Arhiva/slike/end.jpg

Ministar branitelja Predrag Matić i pomoćnik ministra Bojan Glavašević ovaj tjedan sudjeluju na međunarodnom summitu "End Sexual Violence in Conflict: London 2014" koji se od 10. do 13. lipnja održava u Londonu u sklopu "Inicijative za prevenciju seksualnog nasilja u konfliktu/Preventing Sexual Violence Initiative" koju je u svibnju 2012. godine pokrenuo ministar vanjskih poslova Velike Britanije, gospodin William Hague.

Kao članovi delegacije ministrice vanjskih i europskih poslova, gospođe Vesne Pusić, ministar Matić i pomoćnik ministra Glavašević će na summitu u Londonu predstaviti zaključke s nedavno održane Regionalne konferencije "Seksualno nasilje u oružanom sukobu: ispravljanje nepravde, sprječavanje nasilja u budućnosti", koju je Ministarstvo branitelja organiziralo uz podršku UNDP-a Hrvatska, a pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Josipovića.

Na nedavno održanoj Regionalnoj konferenciji sudjelovali su predstavnici državnih tijela Republike Hrvatske i zemalja regije te predstavnici svjetskih humanitarnih organizacija, diplomatskog zbora, akademske zajednice, kao i domaćih i međunarodnih nevladinih organizacija. Konferencija se bavila globalnim iskustvima i praksama, holističkim pristupom pravima i skrbi za žrtve seksualnog nasilja, adekvatnim modelima reparacije, dok je u zadnjem panelu najavljeno predstavljanje sažetaka sa zagrebačke konferencije na Summitu u Londonu.

Najave