Nastavak traganja za nestalima u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Slika /FOTOGRAFIJE/Ilustracije/Oprema 3 vodoravna.JPG

Od 1. srpnja 2019. godine provodit će se terenska istraživanja i probna iskapanja na području Vukovarsko-srijemske županije

U potrazi za osobama nestalim u Domovinskom ratu, u organizaciji Ministarstva hrvatskih branitelja, Uprave za zatočene i nestale, od 1. srpnja 2019. godine, provodit će se terenska istraživanja i probna iskapanja na području Vukovarsko-srijemske županije.

Istraživanja će se provoditi na širem području grada Vukovara, na lokacijama za koje prikupljena saznanja ukazuju da su moguća mjesta prikrivenih grobnica nasilno odvedenih i nestalih osoba nakon okupacije grada Vukovara u studenom 1991. godine.

O nalazima provedenih istraživanja Ministarstvo hrvatskih branitelja će, po okončanju planiranih aktivnosti, pravovremeno informirati javnost.

Podsjetimo, Republika Hrvatska, putem Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja, još uvijek traga za 1.892 nestale osobe i posmrtnim ostacima poginulih osoba za koje nije poznato mjesto ukopa iz razdoblja Domovinskoga rata, pri čemu najveći broj žrtava – njih 531 čine osobe s područja Vukovarsko-srijemske županije.


Foto: Ilustracija

Pisane vijesti