Nastavak traganja za nestalima u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Slika /FOTOGRAFIJE/2019/Kolovoz/UZZN VU-SRI/slika.JPG

Terenske aktivnosti nastavak su prethodno započetih istraživanja koja će se odvijati na novoutvrđenim lokacijama na području Vukovarsko – srijemske županije.

U potrazi za osobama nestalima i smrtno stradalima u Domovinskom ratu Uprava za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja od 19. kolovoza 2019. godine nastavlja s provedbom aktivnosti terenskih istraživanja i probnih iskapanja na području Vukovarsko – srijemske županije.
 
Terenske aktivnosti nastavak su prethodno započetih istraživanja koja će se, temeljem prikupljenih saznanja o mogućim mjestima prikrivenih mjesta masovnih i pojedinačnih grobnica, odvijati na novoutvrđenim lokacijama na području Vukovarsko – srijemske županije.
 
O nalazima provedenih istraživanja Ministarstvo hrvatskih branitelja će, po okončanju planiranih aktivnosti, pravovremeno informirati javnost.
 
Podsjetimo, Republika Hrvatska još uvijek traga za 1.892 nestale osobe i posmrtnim ostacima smrtno stradalih osoba za koje nije poznato mjesto ukopa iz razdoblja Domovinskoga rata, pri čemu najveći broj žrtava – njih 531 čine osobe s područja Vukovarsko-srijemske županije.

Pisane vijesti