NAJAVA: Obilježavanje Međunarodnog dana nestalih osoba

Slika /FOTOGRAFIJE/Kolovoz/Međ dan nestalih/20170828_163112 (1).png

Središnje obilježavanje Međunarodnog dana nestalih osoba bit će održano u Osijeku, u srijedu 30. kolovoza 2017. godine.

Pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja te supokroviteljstvom i potporom Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka, Grada Zagreba, Hrvatskog Crvenoga križa i Međunarodnog odbora Crvenog križa, u organizaciji Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, Zajednice udruga hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskoga rata i Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskoga rata, u srijedu, 30. kolovoza 2017. godine, u Osijeku će se održati središnje obilježavanje Međunarodnog dana nestalih osoba.

Program obilježavanja:
 
09.30 sati         Gradsko groblje Osijek – zajednička kosturnica neidentificiranih posmrtnih ostataka
                        polaganje vijenaca, kratka molitva
 
11.00 sati         Osječka katedrala sv. Petra i Pavla – prigodna Sveta misa za sve poginule, ubijene i nestale hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskoga rata
 
12.30 sati         Trg Ante Starčevića, Osijek – prigodni program
 
14.30 sati         Zajednički prigodni ručak i druženje, Hotel Zoo (Osijek, Tvrđavica)

Uz redovni program obilježavanja Međunarodnog dana nestalih osoba, Ministarstvo hrvatskih branitelja, Uprava za zatočene i nestale predstavit će aktivnosti iz svoga djelokruga rada usmjerene na pronalazak nestalih osoba.

Pozivamo sve koji su u mogućnosti da svojom nazočnošću pruže potporu obiteljima nestalih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja i civila, kao i naporima Ministarstva hrvatskih branitelja u rasvjetljavanju njihove sudbine.

Pisane vijesti