Ministru Medvedu uručeno priznanje Veliko zlatno srce

  • Slika /FOTOGRAFIJE/2020/Velikozlatnosrce/HN20201009755471.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

“Ova nagrada je i obveza za ulaganje daljnjih napora i osmišljavanje mjera za što kvalitetniju potporu i skrb o stradalnicima Domovinskog rata, uz poziv da nastavimo zajedno raditi na tome ustrajno kao i do sada, da se nikada ne umorimo davati se za Hrvatsku i nikada ne zaboravimo naše prijatelje koji su svoje živote položili za slobodu koju danas imamo“, poručio je ministar Medved

Potpredsjedniku Vlade i ministru hrvatskih branitelja Tomi Medvedu uručeno je priznanje “Veliko zlatno srce“ za izniman doprinos u stvaranju slobodne i samostalne Republike Hrvatske te očuvanje i širenje istine o Domovinskom ratu na prigodnoj svečanosti organiziranoj 9. listopada 2020. na Zagrebačkom velesajmu.

Riječ je o priznanju koje dodjeljuje Udruga branitelja Domovinskog rata Zagrebački velesajam u suradnji s drugim braniteljskim udrugama osmu godinu zaredom, a dodjeljuje se za izuzetne zasluge u promicanju istine o Domovinskom ratu i promicanju vrijednosti slobodne, samostalne i neovisne Republike Hrvatske.

“Priznanje ide u ruke nadasve velikom čovjeku, hrvatskom branitelju s izuzetnim ratnim putem. Čovjeku koji danas obnaša dužnost potpredsjednika Vlade i ministra časno i pošteno u interesu braniteljske populacije koja mu je uvijek na prvom mjestu i iznad svega“, istaknuli su organizatori svečanosti, a ministar Medved zahvalio je na dodijeljenom mu priznanju koje ga, kako je istaknuo, obvezuje da i nadalje predano radi za dobrobit hrvatskih branitelja i njihovih obitelji.

“Puno nagrada sam u životu primio, ali ovo je jedno od najdražih priznanja upravo zato što ga primam od hrvatskih branitelja, od ljudi koji su prošli Domovinski rat, koji razumiju te emocije i prepoznaju napore i sve što radimo u Ministarstvu hrvatskih branitelja“, istaknuo je ministar Medved i posebno zahvalio predsjedniku Udruge Željku Baći, kao i svim članovima Udruge i hrvatskim braniteljima koji su prepoznali njegov rad.

“Ova nagrada je i obveza za ulaganje daljnjih napora i osmišljavanje mjera za što kvalitetniju potporu i skrb o stradalnicima Domovinskog rata, uz poziv da nastavimo zajedno raditi na tome ustrajno kao i do sada, da se nikada ne umorimo davati se za Hrvatsku i nikada ne zaboravimo naše prijatelje koji su svoje živote položili za slobodu koju danas imamo“, poručio je Medved.

Prigodnoj svečanosti nazočili su izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora saborski zastupnik Ante Deur, izaslanik predsjednika Vlade ministar obrane Mario Banožić, predstojnik Ureda predsjednika Vlade Zvonimir Frka-Petešić, direktorica Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić, dobitnik Velikog zlatnog srca za 2019. godinu Herman Vukušić, sociolog Renato Matić te predstavnici udruga iz Domovinskog rata.
 

Foto: MORH/F. Klen // HINA
 



Pisane vijesti