Ministri Medved i Banožić obišli radove na budućem Domu hrvatskih branitelja u Vinkovcima

  • Slika /FOTOGRAFIJE/2023/Dom HB Vinkovci/53322618228_41f2ac49f2_o.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Braniteljske udruge, okupljene pod jednim krovom, imat će priliku intenzivirati suradnju, olakšavajući razmjenu iskustava i resursa. Ministar hrvatskih branitelja rekao je kako će Vlada Republike Hrvatske nastaviti poboljšavati kvalitetu života hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji istaknuvši niz mjera i inicijativa pokrenutih od strane Ministarstva hrvatskih branitelja

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, zajedno s ministrom Marijom Banožićem te gradonačelnikom Vinkovaca Ivanom Bosančićem, obišao je u petak 10. studenog 2023. godine radove na adaptaciji budućeg Doma hrvatskih branitelja u Vinkovcima.

Tom prigodom, ministar Banožić izrazio je zadovoljstvo pokretanjem ovakve inicijative te projektom koji će osigurati mjesto sastajanja i razmjene mišljenja braniteljske populacije u Vinkovcima istaknuvši: “Želio bih da ovakva mjesta poput Doma hrvatskih branitelja u Vinkovcima budu mjesta okupljanja, mjesta čuvanja uspomena i ponosa na sve što su naši ljudi, naši branitelji dali za slobodu Slavonije i Hrvatske. Nikada nećemo izgubiti iz vida kako su upravo hrvatski branitelji naš štit, oni koji su osigurali i opstanak i sadašnjost i budućnost Hrvatske”.

Također, ministar je naglasio značaj hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu i danas te važnost ulaganja u Hrvatsku vojsku: “Upravo zato što su nas branitelji naučili čuvati vrijednosti slobode, upravo zbog budućnosti Slavonije i cijele naše domovine, naša Vlada ulaže u Hrvatsku vojsku, u naše ljude, nasljednike branitelja. Jačamo naše sposobnosti kako sigurnost i budućnost Hrvatske nikada više ne bude ugrožena”.

Ministar hrvatskih branitelja rekao je kako će Vlada Republike Hrvatske nastaviti poboljšavati kvalitetu života hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji istaknuvši niz mjera i inicijativa pokrenutih od strane Ministarstva hrvatskih branitelja: “Važno je provoditi projekte poput ovih, jer upravo ovakvi projekti braniteljske udruge, kao i braniteljske zadruge usmjeravaju prema njihovom članstvu, okupljaju ih i pomažu im. Zato su upravo ovakva mjesta od velike važnosti za braniteljsku populaciju”.

Vrijednost projekta bez PDV-a iznosi 65.910,80 eura, a započela je realizacija projekta adaptacije stare knjižnice u Dom branitelja ukupne površine 789m2 gdje će se u prvoj fazi adaptirati 14 ureda s velikom konferencijskom salomu prizemlju kao prostorom za druženje i okupljanje.

Braniteljske udruge, okupljene pod jednim krovom, imat će priliku intenzivirati suradnju, olakšavajući razmjenu iskustava i resursa.

Izvor: MORH
Foto: MORH/J.Kopi


Pisane vijesti