Ministarstvo na Jadranskoj vojnoj i zrakoplovnoj izložbi i konferenciji

Slika /FOTOGRAFIJE/2019/Travanj/MHB UZN-Dan OSRH 2017   0095.JPG

Uprava za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja predstavit će svoje aktivnosti i metodologiju rada

„Jadranska vojna i zrakoplovna izložba i konferencija- ASDA 2019.“ održat će se od 10 do 12. travnja 2019. godine u Spaladium areni u Splitu. Ovogodišnja izložba najveća je po broju prijavljenih domaćih i stranih izlagača, do sada, čime rad Ministarstva hrvatskih branitelja postaje prisutniji u međunarodnom okruženju.

Ministarstvo hrvatskih branitelja će na svom izložbenom prostoru domaćim i stranim, državnim i vojnim izaslanstvima te posjetiteljima, putem video materijala i informativnih brošura predstaviti aktivnosti i metodologiju rada Uprave za zatočene i nestale.

Dat će se prikaz jedinstvenog i u svijetu prepoznatog Hrvatskog modela traženja nestalih osoba te prikazati izravna suradnja s Ministarstvom obrane Republike Hrvatske na aktivnostima terenskih istraživanja, izvida, probnih iskapanja i ekshumacija žrtava iz Domovinskog rata te Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja.

Sudjelovanje na ovoj izložbi prilika je Ministarstvu za jačanje suradnje sa zemljama partnerima u procesu traženja nestalih osoba te za uspostavljanje nove suradnje kroz povezanu razmjenu operativnih znanja i iskustava.
Izložba je prilika i za upoznavanje novih tehnologija, sustava i opreme u području traganja, koje mogu dodatno pridonijeti Republici Hrvatskoj u njenoj humanitarnoj misiji i plemenitom cilju potrage za nestalim osobama.

Jadranska vojna i zrakoplovna izložba i konferencija (ASDA - Adriatic Sea Defense & Aerospace Exhibition and Conference) međunarodna je izložba proizvođača naoružanja i vojne opreme koja se održava pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske i uz potporu Ministarstva obrane Republike Hrvatske. Organizator izložbe je američka tvrtka TNT Production Inc., specijalizirana za organizaciju sajamskih priredbi takvog tipa.

Foto: Ilustracija

Pisane vijesti