Ministarstvo hrvatskih branitelja i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva potpisali Sporazum o suradnji

  • Slika /AM2017/Fotografije/Sporazum_30012017/Naslovna.JPG
  • Slika
  • Slika

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i upraviteljica Nacionalne zaklade Cvjetana Plavša-Matić potpisali su 30. siječnja 2017. godine Sporazum o Razvojnoj suradnji kroz programske podrške u provođenju sustavne podrške udrugama iz Domovinskog rata u Republici Hrvatskoj u Tuheljskim Toplicama.

Zajednička suradnja Ministarstva i NZRCD podrazumijeva stvaranje sustavnog modela dodjele i praćenja financijske podrške udrugama iz Domovinskog rata kao i dodjelu institucionalnih podrški udrugama iz Domovinskog rata na državnoj i lokalnoj razini. Također, 16 udruga iz Domovinskog rata, dosadašnjih korisnica trogodišnje institucionalne podrške za stabilizaciju i/ili razvoj udruga u okviru sustavnih oblika podrške NZRCD, uključit će se u Centar znanja za društveni razvoj u području unaprjeđenja kvalitete življenja hrvatskih branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata.

Prema Sporazumu, udruge iz Domovinskog rata na državnoj i lokalnoj razini moći će se javiti na natječaj za institucionalnu podršku koji se planira raspisati sredinom veljače 2017. godine, a što će značajno olakšati rad udruga i omogućiti kvalitetniju pripremu i provođenje programa.
 
Na dvodnevnom sastanku 16 udruga iz Domovinskog rata, koje se uključuju u Centar znanja za društveni razvoj u Republici Hrvatskoj, razmijenit će iskustva, postignuća i izazove s kojima su se susreli u dosadašnjoj provedbi institucionalne podrške. Predstavit će se i utvrditi standardi provođenja Razvojne suradnje NZRCD i udruga iz Domovinskog rata, kao i potrebne edukacije, osobito u dijelu izrade projektnih prijedloga za sufinanciranje sredstvima iz europskih fondova. Razvojna suradnja s NZRCD u području Centra znanja za društveni razvoj u Republici Hrvatskoj ostvaruje se na rok od pet godina s mogućnošću nastavka suradnje na isto razdoblje.
 

Pisane vijesti