Ministar Medved s veleposlanikom Republike Slovenije

  • Slika /dokumenti/Nikola/Fotografije - web/Slovenski veleposlanik 2.jpg
  • Slika

Sastanku u Ministarstvu hrvatskih branitelja nazočili su i predstavnici Ministarstva kulture i medija te Ministarstva vanjskih i europskih poslova

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved primio je 30. lipnja 2023. izvanrednog i opunomoćenog veleposlanika Republike Slovenije Gašpera Dovžana sa suradnicima.

Sastanku u Ministarstvu hrvatskih branitelja nazočili su i predstavnici Ministarstva kulture i medija te Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Povod sastanka bio je zahtjev da se, sukladno međudržavnom Sporazumu između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Slovenije o uređenju vojnih groblja, Republici Sloveniji izda suglasnost za obnovu spomen parka i groblja Kampor na Rabu.

Ministar Medved je predao veleposlaniku Dovžanu suglasnost da Republika Slovenija obnovi spomen park i groblje Kampor na Rabu uz suradnju i nadzor nadležnih tijela Republike Hrvatske, prvenstveno nadležnog konzervatorskog odjela Ministarstva kulture i medija.

Osim kvalitetne suradnje na ovom projektu, ministar Medved je ukazao na potrebu aktivne suradnje i komunikacije nadležnih tijela Republike Slovenije prema Republici Hrvatskoj u odnosu na pitanja pronalaska posmrtnih ostataka hrvatskih žrtava na području Slovenije.

Pisane vijesti