Ministar Medved s ukrajinskom ministricom Laputinom

  • Slika /dokumenti/Nikola/Fotografije - web/DSC_0304.JPG
  • Slika
  • Slika

Dogovoren je nastavak suradnje i daljnja razmjena iskustava u pogledu braniteljske i stradalničke populacije iz nadležnosti Ministarstva hrvatskih branitelja i Ministarstva branitelja Ukrajine
 

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved održao je 25. svibnja 2022. sastanak s ministricom branitelja Ukrajine Julijom Laputinom.

Sastanak je održan u online formatu, a uz čelnike ministarstava nazočili su veleposlanik Ukrajine u RH Vasilj Krilič i dužnosnici ukrajinskog Ministarstva branitelja.

Ministrica Laputina je posebno iskazala interes za hrvatsko iskustvo reguliranja statusa branitelja i civilnih stradalnika rata te reintegracije i prilagodbe ratnih veterana na civilni život kroz poticanje poduzetništva i zapošljavanja.

Iskazan je interes i za naše iskustvo u provođenju EU projekata, budući da smo jedina država Europske unije s nedavnim iskustvom rata.

Razgovaralo se i o načinu podrške obiteljima nestalih osoba, kao i o drugim temama vezanim uz skrb za ratne veterane i njihove obitelji.

„Prepoznajemo snagu, hrabrost i odlučnost ukrajinskih branitelja, a Republika Hrvatska će vam nastaviti pružati snažnu potporu u vašoj borbi za slobodu u svim segmentima gdje to bude moguće“, kazao je ukrajinskoj kolegici ministar Medved, poručivši: „Budite ponosni na vaše branitelje i snažno kročite do pobjede.“

Ministrica Laputina zahvalila je ministru Medvedu na ostvarenoj suradnji i pomoći, kao i na sveukupnoj potpori koju hrvatska Vlada pruža Ukrajini i ukrajinskom narodu u borbi protiv ruske agresije.

Dogovoren je nastavak suradnje i daljnja razmjena iskustava u pogledu braniteljske i stradalničke populacije iz nadležnosti Ministarstva hrvatskih branitelja i Ministarstva branitelja Ukrajine.

Pisane vijesti