Ministar branitelja Predrag Matić dodijelio pehar i medalje prvacima Hrvatske u sjedećoj odbojci

  • Slika /Arhiva/slike/Slika 2.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Susretima 9. kola završeno je prvenstvo Hrvatske u sjedećoj odbojci. Titulu prvaka Hrvatske osvojio je Invalidski odbojkaški klub "Zagreb", koji je sezonu završio bez izgubljenog seta i s dvanaest bodova prednosti nad drugoplasiranom Marsoniom.

U subotu, 20. travnja 2013., odigrano je posljednje kolo Hrvatske lige sjedeće odbojke. Svih četrnaest hrvatskih klubova okupilo se u dvorani Centra "Vinko Bek" u Zagrebu. Iako je prvak već ranije bio poznat uzbuđenja nije nedostajalo. Zagreb je sa dvije pobjede sa po 3:0 protiv Zadra i Knina potvrdio svoj peti naslov prvaka. Zadar i Knin su neopterećeni rezultatom pružili odličnu igru i potvrdili da se zasluženo nalaze na četvrtom i petom mjestu na tablici.

Najviše uzbuđenja bilo je u susretu između Marsonie i Knina u kojem je Marsonia pobijedila sa 3:1 i tako osigurala svoj drugi naslov viceprvaka Hrvatske. Siščani su se potajno nadali da će Kninjani pobijediti Brođane što bi im donijelo drugo mjesto, međutim to se nije desilo, morali su se utješiti pobjedom protiv Hrabrih i osvojenim trećim mjestom. Novska je pobjedom protiv Hrvatskog Dragovoljca potvrdila prvo, a Agram pobjedom protiv Splita drugo mjesto u Ligi za poredak.

Posljednje utakmice pratio je i ministar branitelja Predrag Matić koji je kasnije na zajedničkoj večeri u restoranu "Tehnike" dodijelio pehar i medalje prvacima Hrvatske. Tom prigodom je obećao da će Ministarstvo i dalje pomagati programske aktivnosti Hrvatskog saveza sjedeće odbojke. Sve nazočne pozdravio je i predsjednik HPO-a Ratko Kovačić i predstavnik ZSŠI-a Ivica Lazić koji su dodijelili pehare i medalje za drugo i treće mjesto.

Pehar za FAIR PLAY dobila je ekipa Šibenika, a za najboljeg igrača Hrvatske lige sjedeće odbojke proglašen je igrač Zagreba Dejan Filipović.

Pisane vijesti