Komemoracija povodom 19. obljetnice smrti Gojka Šuška

  • Slika /AM2017/Fotografije/Komemoracija_GŠ/susak_030562017_11.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved prisustvovao je 3. svibnja 2017. godine komemoraciji povodom 19. obljetnice smrti Gojka Šuška.

Svečana komemoracija započela je okupljanjem visokih uzvanika kod glavnog ulaza na groblju Mirogoj. Izaslanstva su se mimohodom uputila do groba ratnog ministra Šuška, gdje su položeni vijenci i zapaljene svijeće uz održavanje svečanog komemorativnog programa.

Tom  prigodom, potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević istaknuo je kako je ratni ministar obrane Gojko Šušak jedan od simbola Domovinskog rata i pobjedničke Hrvatske vojske. Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved tom je prilikom naglasio kako je uloga ministra Šuška bila neizmjerno važna u stvaranju hrvatske države i hrvatske vojske te u ratnim operacijama.

Gojko Šušak (Široki Brijeg, 16. ožujka 1945. – Zagreb, 3. svibnja 1998.), bio je ratni ministar obrane od 1991. do svoje smrti te je obnašao i dužnost ministra iseljeništva. Bio je jedan od najbližih suradnika predsjednika dr. Franje Tuđmana te je dao velik doprinos u ustrojavanju, jačanju i ratnim operacijama Hrvatske vojske i stvaranju samostalne i suverene Republike Hrvatske.

Sveta misa zadušnica služit će se danas u 18,00 sati u crkvi Bezgrešnog Začeća blažene Djevice Marije u Aveniji Gojka Šuška u Zagrebu, a predvodit će je mons. Jure Bogdan, vojni ordinarij u RH.
 

 



Foto: MORH/ J. Kopi
 

Pisane vijesti