Isplata dividende članovima Fonda HB za 2017. godinu

Slika /MHB MEDVED/Ilustracije/Ilustracija zastave.jpg

Isplata dividendi obavljat će se isključivo u poslovnicama FINA-e, a za to će biti potrebno predočiti osobnu iskaznicu ili putovnicu te dati podatak o OIB-u usmenim putem ili na papiru.

Ukupan iznos namijenjen za isplatu dividende za 2017. godinu iznosi 7.775.353,52 kuna, što po jednom udjelu iznosi 4,66 kuna.

Isplata dividendi obavljat će se isključivo u poslovnicama FINA-e, a za to će biti potrebno predočiti osobnu iskaznicu ili putovnicu te dati podatak o OIB-u usmenim putem ili na papiru. Važno je napomenuti da drugi dokumenti neće biti prihvaćeni niti uzeti u obzir.

S obzirom da je datum raspodjele dobiti Fonda HB dan 03. kolovoz 2018. godine, pravo na isplatu dividende imat će:
  • oni branitelji koji posjeduju udjele u Fondu HB i
  • oni koji su zahtjev za otkup udjela podnijeli  poslije 04. lipnja 2018. godine

Na dividendu iz Fonda HB nemaju pravo članovi Fonda HB koji su:
  • zahtjev za otkup udjela podnijeli zaključno s 4. lipnja 2018. godine ili ranije
  • otkupili svoje udjele i više ne raspolažu niti jednim udjelom

Zbog tehničke provedbe, odnosno priprema za isplatu dividende za 2017. godinu, na dane od 30. srpnja do 4. kolovoza 2018. neće se obavljati isplata dividendi iz ranijih godina, onima koji eventualno do sada nisu preuzeli dividendu, a na to su imali pravo. Oni će dividendu moći preuzeti od 6. kolovoza 2018., kada će ranije nepodignute dividende i dividenda za 2017. godinu biti objedinjene u jedan iznos.

Zaprimanje zahtjeva za otkup udjela i isplata udjela iz Fonda HB obavljat će se nesmetano i na spomenute dane, prema uobičajenoj proceduri. Za podnošenje zahtjeva za otkup udjela te isplatu dividende bit će potrebno, uz važeću osobnu iskaznicu ili putovnicu, dati podatak o OIB-u usmenim putem ili na papiru (ili osobnu iskaznicu na kojoj je otisnut OIB) te preslike navedenih dokumenata.

Pisane vijesti