Informativna radionica u Zagrebu „Razvoj i širenje mreže izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata“ za udruge iz Domovinskog rata

Slika /FOTOGRAFIJE/Ilustracije/lenta 2.png

Prijave za sudjelovanje se zaprimaju do četvrtka, 23. kolovoza 2018. do 15:00 sati

Prva Info-radionica u sklopu ESF otvorenog trajnog Poziva ”Razvoj i širenje izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata ” održat će se 24. kolovoza 2018. godine u Zagrebu, Ministarstvo hrvatskih branitelja, Trg Nevenke Topalušić 1, s početkom u 11 sati.

Cilj prve informativne radionice je pružiti osnovne informacije o ciljevima i prihvatljivim aktivnostima Poziva, a usmjerena je na predstavnike potencijalnih prijavitelja i njihovih partnera.

Za prijavu sudjelovanja potrebno je popuniti on-line prijavni obrazac

Prijave se zaprimaju do četvrtka, 23. kolovoza 2018. do 15:00 sati.

Sudjelovanje na informativnoj radionici je besplatno, a organizator će za sve sudionike osigurati osvježenje tijekom pauze.

Napominjemo kako je broj sudionika na radionici ograničen te je uputno da na radionici sudjeluje 1 do najviše 2 predstavnika koji će biti izravno uključeni u pripremu i/ili provedbu projekta.

Svi sudionici koji su poslali prijavu bit će povratno obaviješteni o njenom statusu.
 
Ministarstvo hrvatskih branitelja iniciralo je provedbu poziva „Razvoj i širenje mreže izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata“ koji je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda, a u kojem su prihvatljivi prijavitelji udruge iz Domovinskog rata. Poziv je objavljen 3. kolovoza 2018. godine i otvoren je do 31. prosinca 2019. godine ili do iscrpljenja financijske omotnice. Poziv se provodi u suradnji s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u svojstvu Posredničkog tijela razine 1 te Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva u svojstvu Posredničkog tijela razine 2.

Ovim Pozivom ukupne vrijednosti 40.500.000,00 kn razvit će se i proširiti mreža izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata koja će se temeljiti na suradnji s udrugama iz Domovinskog rata, a kojima će se dodjeljivati potpore za pružanje usluga ciljnim skupinama Poziva. Usluge za ciljne skupine obuhvaćat će pružanje psihosocijalne pomoći, zdravstvene skrbi i pomoći pri obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti, a njihova svrha je pridonijeti povećanju socijalne uključenosti i unaprjeđenju kvalitete življenja hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata. Također, provedbom projekata udruge iz Domovinskog rata imat će mogućnost razvijanja postojećih znanja, stjecanja novih znanja i vještina te zapošljavanja novih stručnjaka, što će ojačati njihove kapacitete za pružanje usluga ciljnoj skupini te omogućiti kvalitetnu nadopunu postojećeg sustava skrbi za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata.

Natječajna dokumentacija dostupna je za preuzimanje na:

https://strukturnifondovi.hr/natjecaji/razvoj-i-sirenje-mreze-izvaninstitucionalnih-usluga-za-hrvatske-branitelje-i-stradalnike-domovinskog-rata/

http://www.esf.hr/natjecaji/socijalno-ukljucivanje/razvoj-i-sirenje-mreze-izvaninstitucionalnih-usluga-za-hrvatske-branitelje-i-stradalnike-domovinskog-rata/ 


Važno!

Zatvorene su prijave za radionicu u Zagrebu za termin 24. kolovoz 2018.


 

Pisane vijesti