Javni poziv

Slika /MHB MEDVED/Logo_mbrh (1) (Medium).png

Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv svim zaštićenim najmoprimcima, zaštićenim podstanarima i predmijevanim najmoprimcima koji su članovi obitelji smrtni stradalog ili nestalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata i hrvatski ratni vojni invalidi iz Domovinskog rata i nisu stambeno zbrinuti

Temeljem članka 7. Zakona o izmjenama i dopuni Zakona o najmu stanova („Narodne novine“ broj 68/2018) Ministarstvo hrvatskih branitelja objavljuje Javni poziv radi podnošenja zahtjeva iz članka 28. b stavka 1. Zakona i to za osobe koje imaju status člana obitelji smrtno stradalog ili nestalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata i status hrvatskog ratnog vojnog invalida iz Domovinskog rata, a radi plaćanje razlike između povećane zaštićene najamnine i zaštićene najamnine na dan 31. kolovoza 2018. godine i razlike između povećane naknade i naknade na dan 31. kolovoza 2018. godine, koju umjesto zaštićenog najmoprimca, zaštićenog podstanara, odnosno predmijevanog najmoprimca, koji je član obitelji smrtno stradalog ili nestalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata ili hrvatski ratni vojni invalid iz Domovinskog rata i nije stambeno zbrinut, plaća Republika Hrvatska putem Ministarstva hrvatskih branitelja.

Javni poziv bit će otvoren do 20. listopada 2018. godine.

Tekst javnog poziva kao i pripadajući popratni obrazac dostupni su na internetskoj stranici Ministarstva hrvatskih branitelja.

Pisane vijesti