In memoriam poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima te civilnim žrtvama Domovinskog rata

Slika /FOTOGRAFIJE/Ilustracije/inmemoriam1.png
Ususret blagdanu Svih svetih i Dušnom danu prisjećamo se poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja te civilnih žrtava Domovinskog rata.

Tim povodom, uz predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i ministrica kulture i medija Nina Obuljen danas su položili vijence i zapalili svijeće na Gradskom groblju Mirogoj, kod spomenika "Glas hrvatske žrtve – Zid boli", kod Središnjega križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, na grobu dr. Franje Tuđmana, prvog hrvatskog predsjednika, pred Središnjim križem na Mirogoju te na zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.

Također, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana, položit će vijenac na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru.


Republika Hrvatska stvorena je na tragično prekinutim životima hrvatskih branitelja koji su u ključnom povijesnom trenutku hrabro stali na branik domovine. Žrtva poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja te civilnih stradalnika neotuđivo je utkana u temelje suverene Republike Hrvatske.
Svojom žrtvom za domovinu omogućili su nam život u slobodi te im zato dugujemo vječnu zahvalnost. Njihova žrtva zalog je naše prošlosti i svjetionik je naše budućnosti, a naše molitve odraz su zahvalnosti i obećanja kako nikada neće biti zaboravljeni.


Pisane vijesti