Identifikacija posmrtnih ostataka iz Domovinskog rata

Slika /FOTOGRAFIJE/Ilustracije/IMG_7017.JPG

Na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu identificirani su posmrtni ostaci 11 osoba iz Domovinskoga rata

Uz nazočnost pomoćnika ministra hrvatskih branitelja nadležnoga za Upravu za zatočene i nestale Stjepana Sučića, 17. lipnja 2019. godine na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu, provedena je završna identifikacija posmrtnih ostataka osoba poginulih i nestalih tijekom Domovinskoga rata.
 
Završno su identificirani posmrtni ostaci 11 osoba većinom stradalih 1995. godine koji su ekshumirani iz masovnih, pojedinačnih i asanacijskih grobnica s područja Brodsko – posavske, Sisačko – moslavačke, Šibensko – kninske, Vukovarsko – srijemske i Zadarske županije.
 
Izražavajući sućut obiteljima svih danas identificiranih osoba, pomoćnik ministra Sučić i ovom je prilikom istaknuo predanost nadležnih tijela Republike Hrvatske, predvođenih Upravom za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja, u rješavanju ovoga prioritetnog humanitarnog pitanja. Također, istaknuo je kako se Ministarstvo hrvatskih branitelja sustavno i na jednak način bavi rasvjetljavanjem sudbine svih nestalih državljana/građana Republike Hrvatske.
 
Naposljetku, pomoćnik ministra je uputio apel svima koji mogu pomoći u pronalasku nestalih osoba, da svoja saznanja podijele s Upravom za zatočene i nestale.
 
Nakon današnje identifikacije, Republika Hrvatska putem Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja još traga za 1.482 nestale osobe te posmrtnim ostacima 411 poginulih osoba, što ukupno čini 1.893 neriješena slučaja iz Domovinskoga rata.

Pisane vijesti