Identificirani posmrtni ostaci osam osoba iz Domovinskog rata

Slika /FOTOGRAFIJE/Ilustracije/IMG_7017.JPG

U organizaciji Ministarstva hrvatskih branitelja, na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu identificirani su posmrtni ostaci osam osoba iz Domovinskoga rata

Na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu u utorak, 11. prosinca 2018. godine, provedena je završna identifikacija posmrtnih ostataka osoba poginulih i nestalih tijekom Domovinskoga rata.

Završno su identificirani posmrtni ostaci osam osoba, od čega su dvije osobe stradale 1991./92., a šest 1995. godine. Posmrtni ostaci ekshumirani su na području Vukovarsko-srijemske, Sisačko-moslavačke, Brodsko-posavske županije te, u jednom slučaju, preuzeti iz Republike Srbije. Među identificiranim osobama je i hrvatski branitelj koji je 1991. godine stradao u Bogdanovcima.

Identifikaciji je nazočio pomoćnik ministra hrvatskih branitelja nadležan za Upravu za zatočene i nestale Stjepan Sučić. Izražavajući sućut obiteljima svih identificiranih osoba, Sučić je i ovom prilikom istaknuo predanost nadležnih tijela Republike Hrvatske, predvođenih Upravom za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja, u rješavanju ovoga prioritetnog humanitarnog pitanja. Uputio je apel svima koji mogu pomoći u pronalasku nestalih osoba da svoja saznanja podijele s Upravom za zatočene i nestale.

Nakon današnje identifikacije, Republika Hrvatska putem Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja još traga za 1.504 nestale osobe te posmrtnim ostacima 415 smrtno stradalih osoba, što ukupno čini 1.919 neriješenih slučajeva iz Domovinskoga rata.

Foto: Ilustracija

Pisane vijesti