Identificirani posmrtni ostaci dvije osobe

Slika /FOTOGRAFIJE/Ilustracije/IMG_7017.JPG

Nakon današnje identifikacije, Republika Hrvatska putem Ministarstva hrvatskih branitelja traga za 1856 osoba nestalih i smrtno stradalih tijekom Domovinskoga rata

U organizaciji Ministarstva hrvatskih branitelja 22. rujna 2021. na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Zagrebu provedena je završna identifikacija posmrtnih ostataka žrtava Domovinskoga rata. Tom su prilikom završno identificirani posmrtni ostaci dvije osobe, čiji je preliminarni identitet utvrđen metodom analize DNA. Posmrtni ostaci su pronađeni u asanacijskim grobnicama na području Šibensko-kninske i Karlovačke županije.

Nakon današnje identifikacije, Republika Hrvatska putem Ministarstva hrvatskih branitelja traga za 1856 osoba nestalih i smrtno stradalih tijekom Domovinskoga rata. Stoga i ovom prilikom upućujemo apel svima koji mogu pomoći u pronalasku nestalih osoba da svoja saznanja podijele s Ministarstvom hrvatskih branitelja ili drugim nadležnim tijelima Republike Hrvatske kako bi pridonijeli u rješavanju ovog prioritetnog humanitarnog pitanja posljedica velikosrpske agresije na Republiku Hrvatsku.

 

Pisane vijesti