/Hrvatski branitelji - proizvođači/ Zadruga Sinovi Slavonije

  • Slika /FOTOGRAFIJE/2020/Prezentacija djelatnosti/Sinovi Slavonije/20200403_132941.jpg
  • Slika

„Blizina, isti izazovi s kojima se suočavamo te slične djelatnosti kojima se inače bavimo ponukale su nas da osnujemo braniteljsku zadrugu. Tako smo se nastavili družiti, zajednički djelovati i kroz posao.“, ističu iz zadruge

Braniteljsko socijalno-radna zadruga „Sinovi Slavonije“ osnovana je 2018. godine te okuplja hrvatske branitelje, dragovoljce, hrvatske ratne vojne invalide i članove njihovih obitelji.
Osnovna djelatnost zadruge je prerada svinjskog mesa - salamurenje, dimljenje i sušenje, sve do finalnog proizvoda na tradicionalan slavonski način.

Zadruga nudi suhe i polusuhe mesne prerađevine od svinjskog mesa. Svi proizvodi su od domaćih svinja uzgojenih u Slavoniji, kao i domaća mljevena ljuta i slatka paprika te bijeli luk.


Zadruga „Sinovi Slavonije“ nudi sljedeće prozivode:

 
  • domaći slavonski kulen (meso, sol, ljuta paprika, bijeli luk)
  • kulenova seka (meso, sol, ljuta paprika, bijeli luk)
  • suha slavonska kobasica (meso, sol, ljuta i slatka paprika, bijeli luk, biber)
  • domaća slanina
  • suhi svinjski vrat
  • suha svinjska potkoljenica (buncek)
  • svinjska mast
  • suhe svinjske kosti

Svi proizvodi koje zadruga nudi smješteni su u za to prilagođenom skladištu (komori) u Vinkovcima.

Proizvodnja se odvija na tradicionalan slavonski način (salamurenje, dimljenje i sušenje), a zadruga nudi i vakumiranje proizvoda po narudžbi. Također, zadrugari „Sinovi Slavonije“ izrađuju, distribuiraju i postavljaju proizvode kroz uslugu cateringa.



Većina zadrugara ovim se poslom bavila i prije Domovinskog rata, a tradiciju su nastavili i nakon povratka s ratišta. Svi zadrugari su iz vinkovačkog kraja, a u Domovinskom ratu bili su pripadnici istih postrojbi.

„Blizina, isti izazovi s kojima se suočavamo te slične djelatnosti kojima se i inače bavimo ponukale su nas da osnujemo braniteljsku zadrugu. Tako smo se nastavili družiti, zajednički djelovati i kroz posao.“, ističu iz zadruge.


Zadruga „Sinovi Slavonije“ korisnica je mjera iz programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji te zapošljava hrvatskog ratnog vojnog invalida iz Domovinskog rata na radno vrijeme od tri sata.


Zadruga proizvode izlaže i prodaje na sajmovima diljem Republike Hrvatske, a kako to trenutno nije moguće, zadrugari svim zainteresiranima nude dostavu proizvoda (u određenim količinama) na području Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije.

Za sve ostale, u Republici Hrvatskoj i šire, zadrugari proizvode (do određenih količina) dostavljaju poštom, a otvoreni su i za sve ostale opcije dostave.

Svi zainteresirani mogu se javiti na adresu elektroničke pošte: zadruga.sinovi.slavonije@gmail.com ili na broj mobitela: 098/9608-777 za dogovor o suradnji sa „Sinovima Slavonije“.

Pisane vijesti