/Hrvatski branitelji - proizvođači/ Zadruga Maraška Tinj

  • Slika /FOTOGRAFIJE/2020/Prezentacija djelatnosti/Maruska_Tinj/DSC04151.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Višnja maraška bit će spremna za berbu krajem lipnja, a zadrugari iz Ravnih Kotara već se sada pripremaju za distribuciju i traže zainteresirane kupce



Poljoprivredna zadruga "Maraška" Tinj osnovana je 2010. godine s vizijom bržeg gospodarskog razvoja kroz ovaj oblik udruživanja malih proizvođača i lakšeg plasmana proizvoda na tržištu.
 
U zadrugu je uključeno 15 OPG-ova, hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji  koji godišnje, kroz zadrugu, proizvedu oko 100 tona višnje maraske.
 
Uz potpore Ministarstva hrvatskih branitelja zadruga Maruška Tinj modernizirala je proizvodnju kupnjom strojeva za berbu te tako smanjila troškove proizvodnje.

 
Višnja maraska ili Maraška posebno je vrijedna kultura. U Dalmaciji se tradicionalno uzgaja već više od 13 stoljeća i odlikuje se posebnom kakvoćom, kakve nema nigdje drugdje, ističe Milenko Vrkić, upravitelj zadruge.

 
Višnja maraška bit će spremna za berbu krajem lipnja, a zadrugari iz Ravnih Kotara već se sada pripremaju za distribuciju i traže zainteresirane kupce.

 
Upravitelja zadruge Milenka Vrkića, svi zainteresirani za otkup većih količina višnje maraske mogu kontaktirati na broj 091/739-5806 ili na adresu elektroničke pošte pz.maraska.tinj@gmail.com.
 

Pisane vijesti