Hodočašće hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji u Svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici

Ministarstvo branitelja u suradnji s Vojnim ordinarijatom u Republici Hrvatskoj organizira hodočašće hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji u Svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici. Hodočašće će se održati u sklopu 21. Hodočašća hrvatske vojske i policije, 6. listopada (nedjelja) 2013. godine.

Ovo hodočašće 13. je hodočašće hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji u marijanska svetišta unutar RH koje organizira Ministarstvo.

Kao i prethodnih godina, očekuje se da će na ovogodišnjem hodočašću u organizaciji Ministarstva branitelja sudjelovati oko 1100 hodočasnika iz svih županija RH (uključujući i Grad Zagreb). Ministarstvo za sve hodočasnike organizira prijevoz autobusom i to jedan autobus s 50 hodočasnika za svaku županiju i Grad Zagreb.

Dolazak hodočasnika planiran je do 8,00 sati.

U 11,00 sati počinje liturgijski ceremonijal, obraćanja i sv. misa koju će predvoditi vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac. Propovijed će održati splitsko makarski nadbiskup Marin Barišić.

Nakon sv. mise za hodočasnike je organizirana podjela toplog obroka, a po objedu planiran je odlazak na križni put.

Odlazak hodočasnika iz Marije Bistrice predviđen je u popodnevnim satima.

Nositelji aktivnosti organizacije hodočašća na terenu bit će Područne jedinice Ministarstva branitelja, odnosno djelatnik Ministarstva u Centru za psihosocijalnu pomoć u županiji u kojoj nije ustrojena Područna jedinica.

Područna jedinica/djelatnik Ministarstva u Centru za PSP u županiji, obavijestit će udruge iz Domovinskog rata u županiji o održavanju hodočašća i u suradnji s njima organizirati odlazak najviše 50 hodočasnika

Pozivamo zainteresirane udruge iz Domovinskog rata da se za sudjelovanje svojih članova na hodočašću obrate Područnim jedinicama Ministarstva/Centrima za psihosocijalnu pomoć u županiji i Gradu Zagrebu. Kontakt podaci za prijavu nalaze se na internetskim stranicama Ministarstva www.branitelji.hr, poveznica Kontakt

Najave