Drugi dan Simpozija održani paneli o zdravstvenoj i stambenoj zaštiti

  • Slika /FOTOGRAFIJE/2018/5 Svibanj/Simpozij/DSC_0228 (Large).jpeg
  • Slika

Ministar Medeved: Ovaj Simpozij je potvrda sustavnog pristupa i brige Ministarstva hrvatskih branitelja za svoju populaciju. Već smo započeli s iznalaženjem rješenja za otvorena pitanja koja su se ovdje otvorila.

Na Zagrebačkom Velesajmu nastavljen je trodnevni Simpozij stručnjaka koji pružaju skrb hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata.

Ministar zdravstva Milan Kujundžićprigodnim je obraćanjem otvorio drugi dan Simpozija stručnjaka koji pružaju skrb hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata naglasivši kako je Domovinski rat temelj suverene i suvremene Hrvatske te kako država i narod ne smiju zaboraviti hrvatske branitelje, njihove obitelji i obitelji poginulih hrvatskih branitelja. Još jednom je pozvao branitelje da se odazovu preventivnim sistematskim pregledima te je najavio proces pojednostavljivanja stjecanja mirovinskog prava branitelja po osnovi bolesti koje su povezane sa sudjelovanjem u Domovinskom ratu.

Drugog dana simpozija održani su paneli o zdravstvenoj i o stambenoj zaštiti hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata koji za cilj imaju analizirati provedbu njihove zdravstvene zaštite, odnosno analizirati dostupne modele njihovog stambenog zbrinjavanja.

Predstavnici Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, Ministarstva rada i mirovinskog sustava, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socjelanu politiku, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te Nacionalne zaklade za razvoje civilnog društva održali su panel na temu EU fondova za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata. Glavni ciljevi ovog panela su analizirati dostupne mogućnosti koje pružaju EU fondovi za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata u razdoblju do 2020. te ih informirati o novim mogućnostima do 2030. godine.

U svojoj završnoj riječi ministar Medved je iskazao zadovoljstvo na odazivu i kvalitetnoj pripremi Simpozija te je konstatirao iznimno veliku zainteresiranost svih sudionika. „Raduje me aktivan i ozbiljan pristup sudionika ova dva dana. Ovaj Simpozij je potvrda sustavnog pristupa i brige Ministarstva hrvatskih branitelja za svoju populaciju“, dodao je ministar Medved te je najavio otvaranje veteranskog centra u Osijeku.

Posljednjeg dana Simpozija u subotu, 19. svibnja, bit će održan panel o mogućnostima korištenja mjera za zapošljavanje hrvatskih branitelja i mjera za zadruge i OPG-ove hrvatskih branitelja.










 

Pisane vijesti