Dodijeljena četiri stana i 13 stambenih kredita

  • Slika /FOTOGRAFIJE/12 Prosinac/Stambeno zbrinjavanje/min2.jpg
  • Slika

Na svečanosti upriličenoj u sjedištu Ministarstva hrvatskih branitelja, ministar Tomo Medved u četvrtak, 14. prosinca 2017. godine, uručio je ključeve četiri stana - u Zagrebu, Bjelovaru, Bregani i Osijeku, te rješenja za 13 stambenih kredita namijenjenih stambenom zbrinjavanju hrvatskih ratnih vojnih invalida i članova obitelji smrtno stradalih branitelja iz Domovinskog rata.

Ministarstvo hrvatskih branitelja ove je godine stambeno zbrinulo 489 stradalnika iz Domovinskog rata, od čega je 101 stradalnik zbrinut dodjelom stana, a preostali dodjelama stambenih kredita i financijskih potpora. U 2017. godini za stambeno zbrinjavanje utrošeno je oko 55 milijuna kuna.

Istaknuvši kako je stambeno zbrinjavanje jedan od prioriteta Ministarstva hrvatskih branitelja te kako se s namjerom rješavanja što većeg broja zahtjeva osmišljavaju i intenziviraju kvalitetne mjere, ministar je čestitao svim zbrinutim hrvatskim ratnim vojnim invalidima i članovima obitelji smrtno stradalih branitelja iz Domovinskog rata, poželjevši im sretne nadolazeće blagdane.
 
Na Listi prvenstva za 2017. godinu našlo se 11 159 zahtjeva za dodjelu stambenog kredita i 377 zahtjeva za dodjelu financijske potpore za kupnju prve nekretnine.
 
Ove godine Ministarstvo hrvatskih branitelja je preuzelo pravo upravljanja 40 stanova od Ministarstva obrane, a planira se i daljnje preuzimanje stanova te njihovo uređivanje za dodjelu novim korisnicima, u dogovoru s Ministarstvom obrane i Ministarstvom državne imovine.

Foto: Lana Dominić-Slivar

Pisane vijesti