Čestitka povodom Dana državnosti

Slika /slike/shutterstock_192895952.jpg

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved sa suradnicima upućuje čestitku povodom Dana državnosti.

Danas obilježavamo Dan državnosti Republike Hrvatske, najveći hrvatski praznik. Dan u kojem moramo zastati na trenutak i prisjetiti se što on doista znači i što se to točno dogodilo prije 26 godina. Dogodila se najvažnija odluka u modernoj hrvatskoj povijesti kojom je Republika Hrvatska raskinula sve državnopravne veze s bivšom državom, Ustavna odluka o suverenosti i samostalnosti koja je odjeknula u svijetu. „Rođena je država Hrvatska, neka joj je dug i sretan život!“, povijesna je rečenica kojom je predsjednik Sabora RH na današnji dan zaključio povijesnu sjednicu Sabora.
Bila je to hrabra odluka čije su posljedice odlučno i ponosno na svojim leđima iznijeli hrvatski branitelji u najjsjajnijem razdoblju hrvatske povijesti, Domovinskom ratu. U ono što se u danim trenucima činilo nemogućim, naši su dragovoljci, naši domoljubi, naši hrvatski branitelji neizmjerno vjerovali i u tu su vjeru uložili ono najvrednije što si imali, svoju mladost, svoje zdravlje, svoje živote, sebe same.
U najtežim okolnostima u kojima se našao, cijeli se hrvatski narod, čitava se hrvatska država uzdala u naše hrvatske branitelje. I oni je nisu iznevjerili. Danas se hrvatski branitelji, koji su najsnažniji temelj hrvatskog društva, bore za pravo da dostojno žive u državi koju su stvorili. Danas se oni uzdaju u hrvatski narod i hrvatsku državu i vjeruju da ih neće iznevjeriti.
Za to će se pobrinuti Ministarstvo hrvatskih branitelja, štiteći ugled i čast onih kojima je Hrvatska najzahvalnija i vrednujući trajno i dostojanstveno njihovu ulogu u obrani Domovine kroz jako zakonsko uporište te promicanje istine i temeljnih vrijednosti na kojima je iznikla suverena Republika Hrvatska u kojoj danas živimo.
Svim hrvatskim braniteljima, članovima njihovih obitelji, obiteljima smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i svim hrvatskim državljanima, u ime Ministarstva hrvatskih branitelja i svoje osobno ime čestitam Dan državnosti!
 

                                                                                                                                                                                                                                                              Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved

Pisane vijesti