Čestitka ministra Medveda Slavonskim sokolovima

Slika /FOTOGRAFIJE/2023/Sokolovi.jpg

Slavonski sokolovi branili su svoju Slavoniju, a potom svoj ratni put ispisivali na bojištima diljem Hrvatske, od krajnjeg istoka pa sve do južne bojišnice, od Vukovara do Dubrovnika.
 

Poštovani pripadnici 5. gardijske brigade Sokolovi,

dragi prijatelji,

čestitam vam 31. obljetnicu ustrojavanja 5. gardijske brigade, Slavonskih sokolova!

Slaveći 31. obljetnicu 5. gardijske brigade, prisjećamo se povijesnog razdoblja Domovinskog rata koje nas je trajno povezalo i u kojem smo pokazali svu našu snagu.

Vi, hrabri sinovi slavonske ravnice, odazvali ste se pozivu Domovine i svoj ratni put započeli i prije ustrojavanja brigade, na samom početku Domovinskog rata. Časno i hrabro ste branili svoju Slavoniju, a potom svoj ratni put ispisivali na bojištima diljem Hrvatske, od krajnjeg istoka pa sve do južne bojišnice, od Vukovara do Dubrovnika.

U ovoj prigodi s posebnim pijetetom sjećamo se onih koji su za našu Domovinu položili svoje živote, kao i njihovih obitelji koje su podnijele težinu te žrtve. Njihova nesebična žrtva podsjetnik je na veliku cijenu slobode i na tome smo im vječno zahvalni.

Častan ratni put Slavonskih sokolova uzor je mladim hrvatskim vojnicima kako se voli i brani Domovina, a posebno vašim nasljednicima u redovima pobjedničke Hrvatske vojske koji i danas s ponosom nose slavno ime Sokolova.

Svim pripadnicima i sljednicima ponosnih Sokolova čestitam 31. obljetnicu ustrojavanja 5. gbr.

Budimo ponosni na svoju pobjedu i ostanimo domovini vjerni - "Sokol živi vječno". 


Foto: MORH


Pisane vijesti