Čestitka ministra Medveda povodom Dana neovisnosti

Slika /FOTOGRAFIJE/Ilustracije/zastava.jpeg

Slavimo Dan neovisnosti, dan na koji je prije 28 godina povijesnom sjednicom Hrvatskog sabora, nakon tromjesečnog moratorija, jednoglasno donesena Odluka o raskidu svih državnopravnih veza s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ.

U kolektivnom sjećanju hrvatskog naroda ostaju i događaji koji su prethodili ovoj sjednici, 7. listopada 1991., kada je agresor pokušao slomiti hrvatski moral i želju za slobodom, bombardirajući povijesnu jezgru Zagreba, zgradu Hrvatskog sabora i Banske dvore u kojima je tada bilo smješteno državno vodstvo na čelu s prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom, zbog čega je sjednica Hrvatskog sabora 8. listopada 1991. održana u podrumu INA-ine zgrade u Šubićevoj ulici.

Posebno se danas prisjećamo poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja čiji su životi utkani u temelje Republike Hrvatske. Naša vječna dužnost ostaje očuvanje sjećanja na njih, koji su budućim naraštajima omogućili život u slobodnoj, neovisnoj i demokratskoj domovini.

Prenosimo istinu o Domovinskom ratu, o žrtvi hrvatskih branitelja generacijama kojima u nasljeđe ostavljamo slobodnu Hrvatsku. Nastavimo svakoga dana raditi za dobrobit Republike Hrvatske i u zajedništvu gradimo dostojanstven život u domovini.

Poštovani članovi obitelji poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja, dragi hrvatski branitelji, čestitam vam Dan neovisnosti. 
 
 
Ministar hrvatskih branitelja
 
Tomo Medved


Pisane vijesti