Čestitka ministra Medveda povodom Dana Hrvatske vojske

Slika /Dokumenti 2022/prvo-postrojavanje2.jpg

Hrvatski narod vjeruje Hrvatskoj vojsci, koja je bila i ostaje jamac naše sigurnosti i stabilnost. To je najveće priznanje, ali i postignuće koje trajno obvezuje na požrtvovnost i predanost vojnom pozivu
 

Obilježavajući 31. obljetnicu ustrojavanja Hrvatske vojske, s ponosom se prisjećamo povijesnog postrojavanja Zbora narodne garde, kada su hrvatskoj javnosti predstavljene prve četiri brigade ZNG-a.

Hrvatska vojska stvorena je u Domovinskom ratu, u kojem je pobijedila. U obrani i oslobađanju naše domovine mnogi su žrtvovali svoje živote da bismo danas živjeli u slobodnoj i samostalnoj državi.

Vječno zahvalni njima i našem prvom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu pod čijim je vodstvom stvorena Hrvatska vojska, kao i svim hrvatskim braniteljima koji su časno izvojevali našu pobjedu.

Danas su u redovima Hrvatske vojske sinovi i kćeri hrvatskih branitelja koji s ponosom služe svojoj domovini, a postrojbe HV-a nose imena gardijskih brigada proslavljenih u Domovinskom ratu.

Ponosni na našu bogatu vojnu povijest i tradiciju, nastavljamo jačati naše oružane snage i obrambene sposobnosti, prepoznajući važnost domovinske sigurnosti u svjetlu aktualnih sigurnosnih izazova.

Svjesni da je čovjek uvijek iznad svega, podižemo standard hrvatskih vojnika te ulažemo u naoružanje i opremu Hrvatske vojske, a nabava višenamjenskog borbenog aviona kruna je modernizacije naših oružanih snaga i osiguranje trajnog mira.

Hrvatska vojska respektabilna je vojna sila, priznata u domovini i svijet. Svoju slavu stekla je u Domovinskom ratu, ugled u mirovnim misijama diljem svijeta, spremni i osposobljeni za sve zadaće i nedaće, na ponos svoje domovine i u službi svome narodu.

Hrvatski narod vjeruje Hrvatskoj vojsci, koja je bila i ostaje jamac naše sigurnosti i stabilnost. To je najveće priznanje, ali i postignuće koje trajno obvezuje na požrtvovnost i predanost vojnom pozivu.

Svim pripadnicima naše pobjedničke Hrvatske vojske i hrvatskim braniteljima čestitam Dan Hrvatske vojske i Dan Hrvatske kopnene vojske – ostanimo zauvijek domovini vjerni!

Pisane vijesti