Čestitka ministra Medveda povodom Dana Hrvatske vojske

Slika /dokumenti/Nikola/Fotografije - web/Kranjčevićeva - Tuđman - Dan hrvatske vojske 2024.jpg

Jake snage MUP-a i ZNG-a, dragovoljci iz cijele Hrvatske i šire, predvođeni našim prvim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom, ostvarili su vjekovni san Hrvata o samostalnoj hrvatskoj državi

S ponosom se prisjećam povijesnog dana otprije 33 godine - svečanog postrojavanja Zbora narodne garde, iz kojega je izrasla pobjednička Hrvatska vojska.

Slika hrvatskih vojnika i redarstvenika postrojenih na zagrebačkom stadionu u Kranjčevićevoj bila je poruka ohrabrenja našem narodu da smo spremni boriti se pa i umrijeti za Hrvatsku.

Jake snage MUP-a i ZNG-a, dragovoljci iz cijele Hrvatske i šire, predvođeni našim prvim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom, ostvarili su vjekovni san Hrvata o samostalnoj hrvatskoj državi.

U obrani i oslobađanju naše domovine mnogi su žrtvovali svoje živote za našu slobodu i neovisnost. Njima dugujemo vječnu zahvalnost, kao i svim hrvatskim braniteljima koji su časno izvojevali našu pobjedu.

Hrvatska vojska izrasla je u suvremenu oružanu silu, koja je spremna odgovoriti svim sigurnosnim izazovima, a nabavka višenamjenskih borbenih aviona Rafale kruna je opremanja i modernizacije naših Oružanih snaga.

No, znamo da snaga vojske nije samo u naoružanju i opremi, nego prije svega u ljudstvu, našim vojnikinjama i vojnicima koji su spremni i osposobljeni za sve zadaće, na ponos svoje domovine i u službi svome narodu.

Pripadnicima naše pobjedničke Hrvatske vojske i svim hrvatskim braniteljima čestitam Dan Hrvatske vojske i Dan Hrvatske kopnene vojske - ostanite i nadalje predani vojnom pozivu, odani svom narodu i Domovini vjerni!

FOTO: Marko Perić

 

Pisane vijesti