Čestitka ministra Medveda povodom 30. obljetnice VRO Medački džep

Slika /dokumenti/Nikola/Fotografije - web/plakat Medacki dzep 2023 A3 zeleni bez programa.jpg

Pozivam vas da u zajedništvu nastavimo graditi našu domovinu s istim žarom s kojom smo je branili i oslobađali, a danas je obnavljamo, čuvamo i razvijamo

Poštovani ratni zapovjednici i sudionici VRO Medački džep,

drage obitelji poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja,

danas obilježavamo 30. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Medački džep i slavimo našu pobjedu, jednu u nizu ostvarenih u zajedništvu i predvođenih našim prvim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom, odajemo priznanje i zahvalu svima vama koji ste u njoj sudjelovali, a počast onima koji su u njoj poginuli.

U ovoj prigodi prisjećamo se još jedne velike obljetnice. Na današnji dan prije 530 godina vodila se bitka na Krbavskom polju, u kojoj su mnogi Hrvati položili svoje živote.

Hrvatski narod nikada nije zaboravio sve naše bitke koje smo vodili kroz dugu i tešku povijest, kao ni sve naše žrtve koje smo podnijeli u borbi za obranu svoga doma i naše domovine.

Mnogi su svoje domoljublje platili svojom krvlju, ali svjedočili su istinu i vjeru, bez uzmicanja, Hrvatska im je bila snaga - Hrvatska iznad svega! Zahvalni smo na njihovoj žrtvi za domovinu, koja je trajno ugrađena u temelje naše države.

Operacija Medački džep ima iznimno velik značaj u mozaiku svih naših akcija i operacija u Domovinskom ratu, posebno u obrani ovoga kraja od velikosrpske agresije.

Šestorica pripadnika HV-a i sedmorica pripadnika specijalne policije MUP-a u ovoj su operaciji položili svoje živote, a 53 hrvatska branitelja su ranjena. Zbog njih i svih koji su bili spremni na žrtvu za domovinu, naša je trajna obveza promicanje istine i očuvanje vrijednosti Domovinskog rata, koje prenosimo na mlade generacije.

Čestitam svim sudionicima VRO Medački džep – svim postrojbama Hrvatske vojske i policije koje su u toj operaciji pokazale da je Hrvatska sposobna obraniti i osloboditi svoj teritorij!

Pozivam vas da u zajedništvu nastavimo graditi našu domovinu s istim žarom s kojom smo je branili i oslobađali, a danas je obnavljamo, čuvamo i razvijamo. Budimo ponosni na svoju pobjedu i ostanimo Domovini vjerni!


Pisane vijesti