Čestitamo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Slika /slike/zastava.JPG

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved sa suradnicima svim hrvatskim braniteljima, njihovim obiteljima, svim Hrvaticama i Hrvatima i onima koji vole Hrvatsku od srca čestita Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 22. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Oluja.

Hrvatski branitelji izvojevali su ovu veličanstvenu pobjedu, upravo njihovoj žrtvi i domoljublju Domovina ostaje zauvijek zahvalna. Na to dragi hrvatski branitelji, dragi prijatelji, s pravom možete i trebate biti ponosni.

Ovo je jedan je od najvećih datuma u novijoj hrvatskoj povijesti, dan koji je pokazao kako srce, vjera, zajedništvo i neizmjerna ljubav prema domovini ruše i daleko moćniju silu. Dan kada se slave najveće vrijednosti na kojima je stvorena Republika Hrvatska, u kojem se isprepliću sjećanja, ponos, zahvalnost ali i tuga. S ponosom, pijetetom i posebnom zahvalnošću prisjećamo se svih hrvatskih branitelja koji su svoje živote utkali u temelje samostalne i suverene Republike Hrvatske, svih ranjenih i nestalih prijatelja, ali i njihovih obitelji čije nevidljive rane i bol koja ne jenjava svih ovih godina možemo samo pokušati razumjeti.

Pozivam vas da s ponosom istaknemo hrvatske barjake kao simbol slobode i pobjedničkog duha. Pošaljimo poruku zajedništva i iskrene zahvalnosti svima koji su podnijeli žrtvu života i zdravlja za ostvarenu slobodu, kako bi naša djeca osjetila istinsko značenje domoljublja koje nas je vodilo tih ratnih godina i nosilo do veličanstvene pobjede u Domovinskom ratu!

Pisane vijesti