Uprave za zatočene i nestale na ASDA 19 u Splitu

Slika /FOTOGRAFIJE/2019/Travanj/2.jpg

Ministarstvo hrvatskih branitelja prvi puta je sudjelovalo na izložbi gdje je prepoznata važnost rada Ministarstva po pitanju traženja nestalih osoba

U razdoblju od 10. do 12. travnja 2019. godine u Splitu održana je Jadranska vojna i zrakoplovna izložba i konferencija (engl. Adriatic Sea Defense & Aerospace Exhibition and Conference – ASDA 19)  pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske, u organizaciji tvrtke TNT Production Inc. iz Sjedinjenih Američkih Država, a uz potporu Ministarstva obrane Republike Hrvatske te sudjelovanje Ministarstva hrvatskih branitelja.
 
Svečanosti otvaranja izložbe nazočio je pomoćnik ministra te ujedno čelnik Uprave za zatočene i nestale, gospodin Stjepan Sučić.
Ministarstvo hrvatskih branitelja po prvi puta je sudjelovalo na izložbi gdje je prepoznata važnost rada Ministarstva po pitanju traženja nestalih osoba.
 
Prikazom metodologije rada kroz promotivne materijale te prezentiranjem rada Uprave za zatočene i nestale, domaćim i stranim te državnim i vojnim izaslanstvima, kao i svim zainteresiranim posjetiteljima, približene su aktivnosti terenskih istraživanja traženja posmrtnih ostataka nestalih osoba i vraćanja dostojanstva žrtvama Domovinskog rata te Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja, s Ministarstvom obrane Republike Hrvatske kao logističkom potporom navedenim aktivnostima, čime je pružen potpuni uvid u Hrvatski model traženja nestalih osoba.
 
Ministarstvo hrvatskih branitelja kroz sudjelovanje na Jadranskoj vojnoj i zrakoplovnoj izložbi i konferenciji ostvarilo je cilj općeg jačanja postojeće suradnje sa zemljama partnerima i iniciranju nove, čime je rad Ministarstva postao još prisutniji i prepoznatljiviji u međunarodnom okruženju.
 

Pisane vijesti