Ukrajinsko izaslanstvo u posjeti Ministarstvu hrvatskih branitelja

  • Slika /FOTOGRAFIJE/2018/11 Studeni/Ukrajina/MHB 12112018-1____0004.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

"Iskustvo Republike Hrvatske za nas je od velike važnosti budući da smo prošli kroz slična iskustva i susreli se sa sličnim problemima“, istaknuo je ministar socijalne politike Ukrajine Andreya Reva

Ministar socijalne politike Ukrajine Andreya Reva, njegova zamjenica Andreya Reva, v.d. predsjednika Državnog zavoda za zapošljavanje Ukrajine Valery Yaroshenko s pridruženim izaslanstvom posjetili su u ponedjeljak, 12. studenoga 2018. godine, Ministarstvo hrvatskih branitelja kako bi se pobliže upoznali s radom ove institucije i mehanizmima koji se koriste u brizi za hrvatske branitelje.

Iako u Ukrajini rat još uvijek nije završio, mnogi su vojnici ranjavani ili su izgubili svoje živote, obavljaju se zamjene vojnika na bojištima i mnogi od njih vraćaju se svojim kućama, članove ukrajinskog izaslanstva posebno zanimalo kako reintegrirati osobe s ratnim iskustvom u svakodnevni život. Na sastanku se razgovaralo o samoj strukturi i nadležnosti Ministarstva hrvatskih branitelja, zakonskim okvirima, mehanizmima resocijalizacije, programima psihosocijalne pomoći i zapošljavanja, stambenom zbrinjavanju te skrbi o hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji.   

 „Ovo je pitanje za nas vrlo važno i u Ukrajini se trenutno razmatra mogućnost uvođenja Ministarstva koje bi brinulo za ratne veterane. Činjenica je da mnoge države koje su prošle iskustvo rata imaju ovakva ministarstva, a iskustvo Republike Hrvatske za nas je od velike važnosti budući da smo prošli kroz slična iskustva i susreli se sa sličnim problemima“, istaknuo je ministar Reva zahvalivši na mogućnosti posjeta Ministarstvu hrvatskih branitelja.

 „Zadovoljstvo nam je ako svojim znanjem i iskustvom možemo pomoći u brizi, resocijalizaciji i zapošljavanju ratnih veterana Ukrajine“, rekla je državna tajnica Nevenka Benić. „U naše Ministarstvo uvijek ste dobro došli i vjerujem kako je ovo tek prvi od sastanaka na ovoj razini.“

Pisane vijesti