U Vukovaru obilježena 31. obljetnica pogibije generala Blage Zadre

  • Slika /Dokumenti 2022/WIL_5391.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

„Gradimo zajedno Hrvatsku i bolji život!“ – pozivao je Blago Zadro sve građane Vukovara neposredno uoči velikosrpske agresije na Hrvatsku. Svojom  hrabrošću i herojskom pogibijom u Domovinskom ratu trajno je osigurao mjesto u hrvatskoj povijesti kao jedan od simbola obrane Vukovara i Hrvatske

U Vukovaru je u 16. listopada 2022. obilježena 31. obljetnica pogibije general-bojnika Blage Zadre, na kojoj je državni tajnik Špiro Janović bio izaslanik predsjednika Vlade te potpredsjednika Vlade i ministar hrvatskih branitelja.

Na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata izaslanstva su odala počast polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na grobu general-bojnika Blage Zadre i pukovnika Alfreda Hilla, prvog zapovjednika Vojne policije u Vukovaru koji je također poginuo 16. listopada 1991.

Na čuvenoj Trpinjskoj cesti kod spomen-biste generala Zadre održan je prigodan program “Heroj Trpinjske ceste”, a prigodnim govorom okupljenima se obratio i državni tajnik Janović.

„Tri desetljeća su prošla, a sjećanje na Blagu Zadru i druge hrvatske heroje ne blijedi”, kazao je, zaključivši kako nam je svima potrebna Blagina vizija, njegovo domoljublje, snaga i osjećaj zajedništva.

“Blago Zadro i heroji hrvatske povijesti i Domovinskog rata ostavili su nam svoje djelo u nasljeđe. To nasljeđe je naša osnova, naša suština i jezgra iz koje gradimo sebe, svoje obitelji, svoju zemlju i našu budućnost”, poručio je Janović.

„Gradimo zajedno Hrvatsku i bolji život!“ – pozivao je Blago Zadro sve građane Vukovara neposredno uoči velikosrpske agresije na Hrvatsku. Svojom  hrabrošću i herojskom pogibijom u Domovinskom ratu trajno je osigurao mjesto u hrvatskoj povijesti kao jedan od simbola obrane Vukovara i Hrvatske.


Foto:MORH/T. Brandt

Pisane vijesti