U Tenji održana tribina posvećena nestalim osobama u Domovinskom ratu

  • Slika /slike/Tenja/Fotografija 2.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Na inicijativu i u organizaciji Ministarstva branitelja, uz potporu Grada Osijeka, 15. srpnja, u prostorima Hrvatskoga doma u Tenji održana je tribina posvećena nestalim osobama u Domovinskom ratu.

Prisutnim građanima, članovima gradskoga vijeća, mjesnih odbora i obiteljima nestalih, obratili su se ministar branitelja, gospodin Predrag Matić i gradonačelnik Grada Osijeka, gospodin Ivan Vrkić.

Tribina je započela potresnim javnim svjedočenjem predstavnika Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja te udruženja koje okuplja obitelji nestalih srpske narodnosti „Protiv zaborava“, o osobnim tragedijama njihovih obitelji vezanim uz nestanak njihovih najbližih.

Nakon prezentacije pomoćnika ministra Ivana Grujića o aktivnostima i rezultatima Uprave za zatočene i nestale, potporu procesu traženja nestalih dali su mons. dr. Đuro Hranić, đakovačko-osječki nadbiskup i arhimandrit Danilo Ljubotina, izaslanik mitropolita zagrebačko-ljubljanskoga, koji su u duhu izjave sa susreta zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića s patrijarhom Srpske pravoslavne Crkve Irenejom, apelirali na sve koji mogu pomoći u pronalasku nestalih da to i učine.

Mještanima Tenje i okolnih naselja, s održane tribine upućen je otvoreni poziv svih sudionika s jednoznačnom porukom: da svojim saznanjima pridonesu pronalasku svih nestalih osoba, neovisno o podrijetlu, narodnosti, vjeroispovijesti ili bilo kojoj drugoj pripadnosti.

Tribina u Tenji, koja je ujedno 6. u nizu ovakvih tribina, nastavak je kampanje Ministarstva branitelja čiji je temeljni cilj rješavanje pitanja svih osoba nestalih tijekom Domovinskoga rata. Namjera je Ministarstva organizirati istovjetne tribine na svim područjima Republike Hrvatske koja su bila zahvaćena ratnim zbivanjima.

Tribina je protekla u ozračju razumijevanja i potpore procesu traženja nestalih.

Pisane vijesti | Tribina | Nestali