U Kninu predstavljen program svečanog obilježavanja 28. obljetnice VRO Oluja

Slika /dokumenti/Nikola/Fotografije - web/Pressica - Oluja 2023.jpeg

Pozivamo građane da u što većem broju dođu u Knin te da našu pobjedu proslavimo i u drugim mjestima, izvjesimo zastave na svojim domovima u znak ponosa i zahvale hrvatskim braniteljima

Središnja svečanost obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 28. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja održat će se u subotu, 5. kolovoza 2023. u Kninu.

Predstavnici organizatora – Ministarstva hrvatskih branitelja te Ministarstva obrane i Ministarstva unutarnjih poslova zajedno s Gradom Kninom predstavili su 31. srpnja program, koji će započeti tradicionalnom budnicom ulicama grada Knina, a potom je predviđeno odavanje počasti polaganjem vijenaca kod Spomenika hrvatske pobjede Oluja 95 na središnjem kninskom trgu.

Središnja svečanost i ove godine održat će se na stadionu NK Dinara, a podizanje hrvatske zastave na Kninskoj tvrđavi pratit će se putem videozida. Predviđena su prigodna obraćanja uz glazbene izvedbe Klape HRM-a Sv. Juraj i Policijske klape Sv. Mihovil, a u sklopu letačkog programa planiran je prelet MIG-ova te vojnih i policijskih helikoptera, kao i nastup akrobatske grupe „Krila Oluje“.

Nakon završetka središnje svečanosti na stadionu će se moći razgledati taktičko-tehnički zbog opreme i naoružanja, a sveta misa služit će se u Crkvi Gospe Velikoga Hrvatskog Krsnog Zavjeta. Predviđena je i tradicionalna podjela vojničkog graha za građanstvo, a o detaljnijoj satnici izvijestit ćemo naknadno.

Ministarstvo hrvatskih branitelja i ove je godine osiguralo prigodne majice koje se dijele hrvatskim braniteljima i udrugama iz Domovinskog rata. Pozivamo hrvatske branitelje da na Dan pobjede ponosno nose te majice te da i na taj način pokažemo naše zajedništvo u Kninu i diljem domovine.

Pozivamo građane da u što većem broju dođu u Knin te da našu pobjedu proslavimo i u drugim mjestima, izvjesimo zastave na svojim domovima u znak ponosa i zahvale hrvatskim braniteljima.

Pisane vijesti