U Kninu obilježena 31. obljetnica Prvog hrvatskog redarstvenika

  • Slika /dokumenti/Nikola/Fotografije - web/DSC_0975.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
U Kninu 4. kolovoza 2021. obilježena je 31. obljetnica Prvog hrvatskog redarstvenika,  a uz predsjednika Udruge Prvi hrvatski redarstvenik Zdravka Lončara i članova, na obilježavanju obljetnice su nazočili potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, izaslanica predsjednika hrvatskog Sabora Vesna Bedeković, glavni ravnatelj policije Nikola Milina i gradonačelnik Knina Marijo Ćaćić. 

Obilježavanje obljetnice je započelo polaganjem vijenaca kod spomenika hrvatske pobjede Oluja 95, a nastavljeno svečanom akademijom u dvorani studentskog centra veleučilišta Marka Marulića.

„Hrvatska povijest uvijek će vas pamtiti kao prve hrvatske redarstvenike. Puni entuzijazma, prepoznali ste povijesni trenutak za naš narod i državu i postavili temelje obrane Republike Hrvatske. Vi ste najzaslužniji za stvaranje i hrvatske policije i Hrvatske vojske,“ poručio je ministar Tomo Medved te je istaknuo da je iznimno zadovoljan što su u suradnji s Ministarstvom hrvatskih branitelja dogovorili da se 31. obljetnica obilježi upravo u hrvatskom kraljevskom gradu Kninu.

„Vi morate biti predstavnici nove demokratske suverene vlasti Hrvatske i zadobiti povjerenje ljudi. Morate biti odlučni i odrješiti, nepomirljivi, ali krajnje uljudni i kulturni. Svaki čovjek mora vas osjetiti kao svojega čuvara, kao svoga predstavnika. I u tom smislu, ja vas molim, ali i zapovijedam, da se pojavite na ulicama, u selima i gradovima, i da budete ono što će od vas zahtijevati vaš ministar i što će vrhovništvo Hrvatske zahtijevati - da budete zaista jamstvo mira i poretka Republike Hrvatske,“ riječi su koje je 8. kolovoza 1990. godine vama izrekao prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman, a one su i danas aktualne i svjedoče da ste svoju zadaću i ulogu časno i dostojanstveno ispunili, kazao je Medved.
 
„Čestitam vam 31. obljetnicu te želim da i nadalje njegujete vaša prijateljstva i zajedništvo koje je stečeno u najtežim trenutcima, te da ustrajno prenosite istinu o Domovinskom ratu. Vaš primjer zajedništva treba nam biti uzor danas, da na takav način radimo za Domovinu i hrvatske branitelje, s jednakom ljubavlju s kakvom ste vi bili spremni dati živote za Hrvatsku,“ istaknuo je ministar Medved te je svima nazočnima čestitao  Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 26. obljetnicu VRO Oluja.
 
 
 

 

 

Pisane vijesti