U Glini obilježena obljetnica predaje 21. kordonskog korpusa Hrvatskoj vojsci

  • Slika /dokumenti/Nikola/Fotografije - web/Glina2.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Državni tajnik Špiro Janović kao izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića sudjelovao je 8. kolovoza 2021. na obilježavanju velike i završne pobjede u Domovinskom ratu i predaje 21. korpusa neprijateljske vojske.

Ispred spomen-obilježja hrvatskim braniteljima i civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata „Suza” polaganjem vijenaca počast su odali ratni veterani te izaslanstvo udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Gline, izaslanik predsjednika RH general Tihomir Kundid, u ime predsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelj državni tajnik Špiro Janović, u ime Hrvatskog sabora izaslanica Marijana Petir, u ime Sisačko-moslavačke županije župan Ivan Celjak, a u ime Grada Gline izaslanstvo predvođeno gradonačelnikom Ivanom Jankovićem.

Pozdravljajući nazočne u ime predsjednika Vlade, državni tajnik Janović je poručio da je mjesto predaje 21. korpusa neprijateljskih snaga, uz podizanje hrvatske zastave u Kninu jedan  od najupečatljivijih simbola Oluje, i potvrda  čistoće pobjede hrvatske vojske nad snagama neprijatelja.

„U ime Predsjednika Vlade Republike Hrvatske, prenosim poruku da nastavite i dalje biti korak ispred svih, da i danas pokažemo snagu zajedništva koju smo imali u najtežim trenutcima. Neka vas na putu napretka vodi onaj isti duh povezanosti i domoljublja koji vas je vodio u Domovinskom ratu. Zajedništvo koje smo tada izgradili naša je snaga i danas,“ poručio je Janović.

Državni tajnik Janović je pozvao sve nazočne da budu ponosni na ono što su učinili hrvatski branitelji, a da uvijek iznova posebno sjećanje iskazuju onima koji su za slobodu naše Domovine dali ono najvrjednije i najsvetije svoj život, te je svima čestitao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 26. obljetnicu Vojno redarstvene operacije Oluja.

FOTO: Sisačko-moslavačka županija

Pisane vijesti