U Borovu održana tribina ''Nestali''

  • Slika /Arhiva/slike/DSC_0246.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Na inicijativu i u organizaciji Ministarstva branitelja te uz potporu Općine Borovo, u petak, 8. veljače, u prostorima Kulturnog centra u Borovu održana je tribina posvećena nestalim osobama u Domovinskom ratu.

Članovima obitelji, članovima Općinskog vijeća te prisutnim mještanima obratili su se ministar branitelja, gospodin Predrag Matić, predsjednik SDSS-a, Vojislav Stanimirović te načelnik Općine Borovo, gospodin Rado Bosić.

Tribina je započela javnim svjedočenjem predstavnika Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja te udruženja Protiv zaborava koje okuplja obitelji nestalih srpske narodnosti.

Nakon prezentacije pomoćnika ministra Ivana Grujića o aktivnostima i rezultatima Uprave za zatočene i nestale, potporu procesu traženja nestalih dali su protojerej Čedomir Lukić i fra Ante Perković, koji su, u duhu izjave sa susreta zagrebačkog nadbiskupa, kardinala Josipa Bozanića i patrijarha Srpske pravoslavne Crkve Ireneja, apelirali na sve koji mogu pomoći u pronalasku nestalih da to i učine.

Mještanima Borova upućen je otvoreni poziv svih sudionika s jednoznačnom porukom: da svojim saznanjima doprinesu pronalasku svih nestalih osoba, neovisno o njihovu podrijetlu, narodnosti, vjeroispovijesti ili bilo kojoj drugoj pripadnosti.

Tribina u Borovu, koja je ujedno četvrta u nizu ovakvih tribina, nastavak je kampanje Ministarstva branitelja čiji je temeljni cilj rješavanje pitanja svih osoba nestalih tijekom Domovinskoga rata. Namjera je Ministarstva organizirati istovjetne tribine na svim područjima Republike Hrvatske koja su bila zahvaćena ratnim zbivanjima.

Pisane vijesti