U Borovu obilježena 22. obljetnica pogibije 12 redarstvenika

  • Slika /Arhiva/slike/_MG_5599.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen-obilježju 12 poginulih redarstvenika u Borovu obilježena je 22. obljetnica stradavanja 12 pripadnika Specijalne jedinice policije Vinkovci, koje su srpske paravojne postrojbe ubile 2. svibnja 1991. godine u Borovu Selu.

Vijence su na spomen-obilježju položili i članovi obitelji poginulih policajaca, izaslanstva Predsjednika RH, Sabora i Vlade, Ravnateljstva policije, Vukovarsko-srijemske županije, Grada Vukovara, Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata, Udruge Prvi hrvatski redarstvenik, Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata i 204. Vukovarske brigade.

Dana 2. svibnja 1991. godine 12 je hrvatskih policajaca stradalo u potrazi za dvojicom zarobljenih kolega upavši u zasjedu srpskih paravojnih postrojbi. U Borovu je toga dana ubijeno 12, a ranjeno 23 policajca.

Svečanosti je ispred Ministarstva branitelja prisustvovao pomoćnik ministra Bojan Gavašević.

"Ovdje se treba u tišini pokloniti žrtvi tih ljudi pri čemu su nepotrebni bilo kakvi politički govori da se upozori na to što se tu dogodilo. To čovjek ima ili nema u svom srcu", rekao je u Borovu pomoćnik ministra Bojan Glavašević.

Pisane vijesti