Terenska istraživanja i probna iskapanja u Dalmaciji

Slika /FOTOGRAFIJE/Ilustracije/nestali.JPG

Uprava za zatočene i nestale od 12. veljače 2018. godine započinje s terenskim istraživanjima i probnim iskapanjima/ekshumacijama na području Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske i Zadarske županije

Uprava za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja od 12. veljače 2018. godine započet će postupak terenskih istraživanja, probnih iskapanja i ekshumacije žrtava Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja na području Splitsko-dalmatinske županije na lokaciji „Ćorina jama“ općina Dugopolje, Šibensko-kninske županije na lokaciji „Mokro Polje“ općina Ervenik i lokaciji „Suho polje-predio Cetina“, općina Civljane i Zadarske županije na lokaciji „Jama Kamenjarka“, Grad Benkovac, temeljem Zakona o istraživanju, uređenju i održavanju vojnih groblja, groblja žrtava Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja.
 
Paralelno s terenskim istraživanjem provodit će se i terenski izvidi i snimanje iz zraka lokacija mogućih mjesta masovnih i pojedinačnih grobišta na području navedenih triju županija.
 
O rezultatima terenskih aktivnosti i istraživanja, po njihovom završetku, Ministarstvo će obavijestiti javnost.

Pisane vijesti