Sastanak s izaslanstvom Ličko-senjske županije

  • Slika /Dokumenti 2022/DSC_0108.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
U Ministarstvu hrvatskih branitelja 17. veljače 2022. održan je radni sastanak s izaslanstvom Ličko-senjske županije, kojem je nazočio potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved sa suradnicima.

Uz župana Ličko-senjske županije Ernesta Petryja bili su saborska zastupnica Anita Pocrnić-Radošević te gradonačelnici Gospića i Otočca Karlo Starčević i Goran Bukovac, kao i predstavnici udruga iz Domovinskog rata s tog područja.

Na sastanku se razgovaralo o suradnji Ličko-senjske županije i Ministarstva na provedbi programa i aktivnosti namijenjenih promicanju vrijednosti Domovinskog rata i brizi za hrvatske branitelje.

Izaslanstvo Ličko-senjske županije iskazalo je namjeru za izradu projekta budućeg Memorijalnog centra Domovinskog rata kojim bi se povijest ličke bojišnice i hrabrost hrvatskih branitelja na jednome mjestu predstavile javnosti i u okviru kojega bi se u memorijalnom prostoru odala počast svim poginulih hrvatskim braniteljima.

Ujedno je izražena želja za sudjelovanjem u budućim projektima Ministarstva namijenjenim hrvatskim braniteljima čije zdravstveno ili socijalno stanje zahtijeva trajnu skrb.

Ministar Medved zahvalio je na iskazanim inicijativama i izrazio spremnost za daljnju suradnju u cilju provedbe zajedničkih aktivnosti.

Pisane vijesti