Provedene aktivnosti u općini Zagvozd i općini Orebić

  • Slika /FOTOGRAFIJE/2018/10 Listopad/UZZN aktivnosti u Dalmaciji/20181010_120030.jpg
  • Slika
  • Slika

Identificirani su posmrtni ostaci jedne osobe stradale 1944. godine na području općine Studenci u Splitsko-dalmatinskoj županiji čiju je ekshumaciju Uprava za zatočene i nestale provela u rujnu 2017. godine.

U razdoblju od 9. do 11. listopada 2018. godine Uprava za zatočene i nestale provela je niz terenskih aktivnosti na području Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije.

U nazočnosti pomoćnika ministra, čelnika Uprave za zatočene i nestale Stjepana Sučića, pročelnika Odjela patologije dr.sc.med. Antonia Alujevića te srodnika žrtve u utorak, 9. listopada 2018.godine, na Odjelu patologije KBC-a Split provedena je završna identifikacija posmrtnih ostataka žrtve Drugog svjetskog rata. Tom prilikom identificirani su posmrtni ostaci jedne osobe stradale 1944. godine na području općine Studenci u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Uprava za zatočene i nestale provela je ekshumaciju u rujnu 2017. godine.

Pomoćnik ministra Stjepan Sučić 10. i 11. listopada 2018. godine održao je radne sastanke s načelnicima općina Zagvozd i Orebić kako bi ih upoznao s planiranim terenskim istraživanjima i aktivnostima Uprave na njihovom području te s obavezama jedinica lokalne samouprave koje proizlaze iz Zakona o istraživanju, uređenju i održavanju vojnih groblja, groblja žrtava Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja.

Nakon održanih sastanaka, s načelnicima općina izvršen je zajednički obilazak lokacija na kojima su planirane terenske aktivnosti u svrhu izrade i pripreme kvalitetne podloge za daljnja postupanja.

Pisane vijesti