Pronađeni posmrtni ostaci, terenska istraživanja se nastavljaju

Slika /FOTOGRAFIJE/2018/7 Srpanj/UZZN/SMŽ istraživanja_crop.jpg

Prilikom istraživanja u Sisačko-moslavačkoj županiji pronađeni su i ekshumirani posmrtni ostaci jedne osobe, a prema preliminarnim nalazima radi se o hrvatskom branitelju

U razdoblju od 26. do 29. lipnja, u organizaciji i koordinaciji Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja, provedena su terenska istraživanja na području Sisačko-moslavačke županije.

Prilikom istraživanja, kojima je bilo obuhvaćeno deset mikro-lokacija na području Donjih Kukuruzara, Gline i Petrinje za koje su prikupljena saznanja ukazivala da su moguća mjesta prikrivenih grobnica, pronađeni su i ekshumirani posmrtni ostaci jedne osobe. Prema preliminarnim nalazima, riječ je o posmrtnim ostacima hrvatskoga branitelja, dok će potpuni podaci biti poznati nakon njihove obrade na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu.

Terenska istraživanja na području Sisačko-moslavačke županije, gdje se još uvijek traga za 270 osoba nestalih i stradalih 1991./92. godine, nastavit će se sredinom srpnja, nakon razminiranja minski sumnjivoga područja na kojemu se nalaze ostale lokacije.
 

Pisane vijesti