Priopćenje o predstojećim terenskim istraživanjima i probnim iskapanjima na području Grada Zagreba

Slika /AM2017/Logo_mbrh (1) (Medium).png

Ministarstvo hrvatskih branitelja, Uprava za zatočene i nestale, počevši od 13. ožujka 2017. godine organizira i koordinira terenska istraživanja i probna iskapanja žrtava Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja na lokaciji Gračansko Dolje u naselju Gračani u Zagrebu.

Ministarstvo hrvatskih branitelja, Uprava za zatočene i nestale, počevši od 13. ožujka 2017. godine organizira i koordinira terenska istraživanja i probna iskapanja žrtava Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja na lokaciji Gračansko Dolje u naselju Gračani u Zagrebu, temeljem Zakona o istraživanju, uređenju i održavanju vojnih groblja, groblja žrtava Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja jer su prilikom infrastrukturnih radova pojavile indicije o postojanju masovne grobnice.
 
Ako se probnim iskapanjima potvrdi lokacija pronalaskom posmrtnih ostataka, Ministarstvo hrvatskih branitelja će u koordinaciji s nadležnim Državnim odvjetništvom i Ministarstvom unutarnjih poslova pristupiti provođenju postupka njihove ekshumacije.
 
O rezultatima provedenih aktivnosti Ministarstvo hrvatskih branitelja objavit će priopćenje.

Pisane vijesti