Predstavnici Ministarstva branitelja po prvi put na obilježavanju obljetnice bitke za „Galicu“

  • Slika /AM2016/Travnik-Žepče/Naslovna.jpg
  • Slika
  • Slika

Zamjenik ministra Ivan Vukić i pomoćnik ministra Miroslav Cindrić prisustvovali su obilježavanju 24. obljetnice stradavanja 14 hrvatskih branitelja pripadnika HVO brigade „Travnička“.

Dana 15. svibnja 1992. godine srpske paravojne snage i bivša JNA zatočile su i na okrutan i zločinački način likvidirale 14 branitelja u župi Ovčarevo, na platou Galica na Vlašiću u općini Travnik. U spomen na njihovu žrtvu zamjenik ministra Ivan Vukić i pomoćnik ministra Miroslav Cindrić položili su vijenac i zapalili svijeće ispred spomen-obilježja „Galica“. Nakon svete mise za sve poginule, zamjenik ministra Ivan Vukić i pomoćnik ministra Miroslav Cindrić posjetili su spomen sobu za sve poginule i nestale hrvatske branitelje i civile općine Travnik u prostorijama udruga proizašlih iz Domovinskog rata HVO-a Travnik.

Nakon polaganja vijenca i paljenja svijeća u spomen na sve poginule i nestale hrvatske branitelje i civile kod središnjeg spomen-obilježja na groblju „Prahulje“ u općini Travnik, zamjenik ministra Ivan Vukić i pomoćnik ministra Miroslav Cindrić obišli su spomen-sobu Ratne bolnice Nova Bila. Ujedno, održan je radni sastanak sa predstavnicima udruga Domovinskog rata HVO-a Travnik na kojem je zamjenik ministra Ivan Vukić prisutne upoznao sa radom Ministarstva branitelja. U povratku je održan sastanak sa udrugama proizašlim iz Domovinskog rata HVO-a Žepče te su u spomen na poginule i nestale branitelje HVO-a Žepče na središnjem spomeniku zapaljenje svijeće. 

Pisane vijesti