Potpisani Ugovori za projekte sufinanciranja izgradnje, postavljanja ili uređenja spomen-obilježja žrtvama stradalim u Domovinskom ratu

  • Slika /Dokumenti 2022/DSC_0133.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Sufinanciranjem ova tri projekta Ministarstvo hrvatskih branitelja nastavlja podupirati projekte usmjerene na upoznavanje i očuvanje vrijednosti Domovinskog rata

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved potpisao je 21. prosinca 2022. u Ministarstvu hrvatskih branitelja Ugovore za kapitalne projekte sufinanciranja izgradnje, postavljanja ili uređenja spomen-obilježja žrtvama stradalim u Domovinskom ratu.
 
Ugovori su potpisani s Općinom Cista Provo za projekt izgradnje Memorijalnog centra „Josip Jović“ u Aržanu, s Općinom Gornja Stubica za sufinanciranje unutarnjeg uređenja objekta Spomen-hiže Rudolfa Perešina i s Udrugom nositelja ratnih odličja Hrvatskog vijeća obrane Federacije Bosne i Hercegovine za sufinanciranje izgradnje Središnjeg muzeja Hrvatskog vijeća obrane u Mostaru.
 
Ministarstvo hrvatskih branitelja provodi projekt sufinanciranja izgradnje, postavljanja ili uređenja spomen-obilježja žrtvama stradalim u Domovinskom ratu. Temeljem javnog poziva podržavaju se inicijative udruga iz Domovinskog rata i jedinica lokalne samouprave kao izraza zahvalnosti i u znak sjećanja na žrtve stradale u Domovinskom ratu, s ciljem očuvanja uspomene na sve hrvatske branitelje, sve stradale civile i događaje iz Domovinskog rata. Kroz javni poziv mogu biti sufinancirana do tri spomen-obilježja na području Bosne i Hercegovine. Namjera je utjecati na podizanje kvalitete idejnih rješenja spomen-obilježja i njihove izvedbe, kao i poticati sustavno pristupanje gradnji spomen-obilježja i planiranju potrebnih sredstava.
 
Sufinanciranjem ova tri projekta Ministarstvo hrvatskih branitelja nastavlja podupirati projekte usmjerene na upoznavanje i očuvanje vrijednosti Domovinskog rata, s posebnim naglaskom na istaknute pojedince kao što su bili Rudolf Perišin i Josip Jović, a sufinanciranjem središnjeg muzeja HVO-a pridonijeti očuvanju sjećanja i objektivnom vrednovanju uloge HVO-a u Domovinskom ratu te ostvarenju potreba zajednice i hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

Pisane vijesti