Potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za provedbu projekta društvenog poduzetništva

Slika /AM2017/Fotografije/Foto.JPG

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i ministar rada i mirovinskoga sustava Tomislav Ćorić potpisali su u utorak 6. lipnja 2017. godine u Ministarstvu hrvatskih branitelja Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za provedbu projekta „Promicanje društvenog poduzetništva hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, organizacija civilnog društva i zadruga braniteljske i stradalničke populacije iz Domovinskog rata“. Ugovor je supotpisala i upraviteljica Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva Cvjetana Plavša-Matić.

Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda te je njegova ukupna vrijednost 2.132.439,98 kuna. Cilj projekta je unaprijediti vještine i razinu informiranosti o društvenom poduzetništvu hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata, kako bi im se olakšao pristup zapošljavanju te poboljšala njihova socijalna uključenost.

Provedbom ovog projekta povećat će se informiranost o društvenom poduzetništvu i mogućnostima poslovanja društvenih poduzeća te jačati kapaciteti za pokretanje poduzetničkog pothvata. Projekt uključuje organizaciju četiri informativne konvencije na području Republike Hrvatske, provedbu praktičnih edukacija o pokretanju projekata društvenog poduzetništva, a autorima najboljih projektnih ideja omogućit će se poslovno mentorstvo kroz koje će imati mogućnosti njihova usavršavanja. Ministarstvo planira i drugu fazu projekta, u kojoj će se dodjeljivati financijske potpore za provedbu projekata društvenog poduzetništva.

Osim dva projekta za koje su potpisani Ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava, Ministarstvo hrvatskih branitelja provodi i niz drugih projekata koji će se sufinancirati sredstvima iz fondova Europske unije. Jedan od najvažnijih projekata Ministarstva jest Projekt uspostave veteranskih centara u Republici Hrvatskoj. Nakon izrađene studije predizvodljivosti i idejnog projekta u ovoj godini izrađuje se sva potrebna projektna dokumentacija koja će omogućiti postupak gradnje i opremanja centara u 2018. godini. 
 

Pisane vijesti